Doğa İçinde Bir 29 Ekim

Son zamanlarda yaşanan kapanmalar ve yoğun iş temposu çoğu kişinin derin bir bunalıma girmesine neden olmaktadır. Özellikle şehir hayatının içinde, sürekli koşuşturma ile dolu bir hayata sahip kişiler için hayat git gide monoton ve sıkıcı bir hale gelmiştir. Hayatın tüm monotonluğu ve sıkıcılığından uzaklaşmak için hafta sonu ve özel gün tatilleri iple çekilmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da ülkemizde resmî tatil ilan edildiği için kişiler şimdiden planlarını yapmaya başlamıştır. Sıkıcı ve bunaltıcı şehir hayatından uzaklaşarak, özlemini duyduğu nostaljik köy havasını kısa süreliğini de olsa tekrar yaşamak isteyenler için 29 Ekim Cuma günü düzenlenecek olan çini boyama workshop’u kaçırılmaması gereken bir etkinliktir. Saat 13.00 ile 16.00 arasında düzenlenmesi planlana bu çini boyama workshop’unun yanı sıra birçok farklı etkinlikle özlem duyulan günlere yeniden dönülebilecektir.

Bahsi geçen etkinlik, Ankara’nın Beypazarı ilçesinin Yaşayan Köy adıyla bilinen Anadolu Açık Hava Müzesinde gerçekleşecektir. Etkinlik boyunca doğayla iç içe olacak olan katılımcılar hem eğlenecek hem de huzurla dolacaklardır.

 

Gezi Deneyiminde Neler ile Karşılaşacaksınız?

Oldukça dikkatli bir şekilde planlanan gezi boyunca, tüm katılımcıların eğlenmesi ve dinlenmesi ön planda tutulmuştur. Şehir hayatının yaygınlaşmasıyla birlikte, popülerliğini kaybeden köy hayatını yeniden deneyimlemek çoğu kişiyi eski güzel günlerine götürecektir. Etkinliğin gerçekleştiği alan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk zamanında Antep fıstığı hasadı yapmaya başlayan Beypazarı ilçesidir. Antep fıstığı oldukça önemli kuru yemişlerden birisidir. Fazla üretilmediğinden fiyatları bir hayli yüksek olan bu gıdanın, çitlembik ağaçları aşılanarak elde edilebileceği de Atatürk zamanında öğrenilmiştir. Gezi sürecinde öğrenilen bu bilgiler ve uygulama aşamasının nasıl başladığı, Gazi Antep bölgesinden gelen uzmanlar ve çiftçilerin nasıl ortak çalıştığı gibi bilgiler detaylı bir şekilde anlatılacaktır. Bu da gezinin eğlenceli ve dinlendirici özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bilgilendirici bir gezi olmasını sağlayacaktır. Geçmişe yapılan bu keyifli yolculukta, anlatılan yalnızca Antep fıstığı ağaçlarının geçmişi olmayacaktır. Türk mimarisi ve Türk halıları detaylı bir şekilde incelenecek, bu sayede de geçmiş tasarımlar ve desenler hakkında birçok yeni bilgi edinilecektir.

 

Etkinlik Aileler için Uygun mu?

Doğanın içerisinde eşsiz bir deneyimi kucaklayacağınız geziye tüm aile katılmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Özellikle çocukların da eğleneceği birçok güzel aktivite planlana gezide, ailenizin her yaştan üyesiyle geçmişe harika bir yolculuk yapabilirsiniz.

 

Çini Boyama Workshop’u

Oldukça köklü bir geçmişe sahip olan Çini, kültürümüzde önemli bir yeri olan el sanatları arasında sayılmaktadır. Yapılacak olan etkinliğin temelini çini workshop’u oluşturduğundan, kişilere çiniyle ilgili bilinmesi gereken temel bilgilerin hepsi detaylı bir şekilde aktarılacaktır. Çini sanatının Osmanlı döneminden beri süsleme aracı olarak kullanıldığı bilinmektedir. Oldukça zor bir yapımı olmasına rağmen, şık bir görünüme sahip olan çiniler günümüzde de popülaritesini korumaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir